Bestel je cadeautjes vóór 20/12 voor tijdige levering. Bestellingen na die datum worden verzonden na ons kerstverlof, vanaf 2/01/2024.

home
categorieën
winkelmand
account
menu

Contacteer ons

Heb je een vraag over je aankoop, of wil je meer weten over de mogelijkheden voor een eigen lijn? Stuur ons een berichtje met onderstaand formulier!

INFO@VALPOTTERY.BE

Valérie Maenhout van Val Pottery

Veelgestelde
vragen

Heb je een vraag over je aankoop? Misschien vind je het antwoord wel tussen deze veelgestelde vragen. Toch niet? Aarzel niet om ons te contacteren!

Bij het kiezen van onze materialen (klei, glazuur, …) hechten we veel belang aan vaatwasbestendigheid. We vinden het allemaal fijner om niet te moeten afwassen, toch? Elk stuk kan in de vaatwas. Net als bij glas blijft je stuk jarenlang – zelfs voor de volgende generaties – mooi wanneer je het met de hand afwast.

Bij Val Pottery letten we er steeds op dat nieuwe stukken perfect in de vaatwas passen. We hebben het hier over borden, tassen, schalen, enz… Voor grotere stukken spreekt het voor zich dat dit niet mogelijk is. Denk dan aan een grote fruitschaal, vaas of kaarsenhouder.

Elk stuk is oven- en microgolfovenbestendig. Heel belangrijk vinden we dat! Let wel, we garanderen dit maar op maximum 200° in de oven.

We weten dat we de dag van vandaag voor heel wat uitdagingen staan, met impact op de omgeving, de natuur en het klimaat. En Val Pottery neemt haar verantwoordelijkheid! We geloven dat elke kleine speler een grote impact kan hebben op de natuur. We proberen onze ecologische voetafdruk te verminderen, elke dag opnieuw. We streven naar transparantie naar de buitenwereld toe. We gebruiken gerecycleerde materialen als ovens, draaitafels, glazuren, enz… en hergebruiken elk stukje klei dat wegvalt bij de afwerking en als ‘afval’ beschouwd wordt. Op die manier dragen wij ons steentje bij. Bovendien gaat elk stuk met een grote default, die we minder snel verkocht krijgen, naar een goed doel.

Niet onbelangrijk komt hierbij dat elk stuk geproduceerd wordt binnen Europa waardoor de ecologische voetafdruk beperkt blijft. Daarnaast werken we met ons eigen atelier, waardoor de keten kort blijft. Eerlijke handel is bij ons van groot belang.

Het is en blijft keramiek. Keramiek is net zoals glas breekbaar. Bij het kiezen van onze materialen en glazuren houden we veel rekening met de kwaliteit. Val Pottery werkt voornamelijk met stoneware. Dit is een tikkeltje steviger dan aardewerk. We mogen van geluk spreken dat we zelden of geen klachten krijgen van onze klanten over het snel chippen van onze stukken (lees: kleine stukjes die bij de minste aanraking afbreken). We gaan er wel van op aan dat men er zorg voor draagt.

Bedankt voor je bericht!

We contacteren je spoedig met een gepast antwoord op je vraag. Hou zeker je mailbox in de gaten!